Ak ide o jedlo, som tam… ?

Ak ide o jedlo, som tam… ?

Priatelia, viete, čo je to pocheraj?

Akože, hanbím sa, ja som to doteraz anilen netušil a to sa tento výraz používa 15 km od mojej rodnej Trnavy… ? Až do momentu, kým ma Števko Szrsen, kuchár Nestlé Slovensko, s ktorým spolu pôsobíme v združení Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc, nezavolal do Horných Orešian šéfovať porote O najlepší orechový pocheraj… ?

Orechový čo? ? Fotografie napovedia a ak chcete vedieť viac, pomôže vám, ako mne, ujo Google… ?

Ja som klasický jedlík, ale v porote sme mali aj vážnych odborníkov. Možno niektorých aj spoznávate na fotografiách. Napríklad, cukrárka Katka Novotná, finalistka minuloročnej šou Pečie celé Slovensko alebo Janka Púchla, členka Národného tímu a Zväzu kuchárov a cukrárov, foklorista a kuchár známy z TV Varecha Jožko Mak a moji priatelia zo združenia Kuchári bez hraníc – Aregala Slovensko – šéfkuchári Janko Duda (prezident Eurotoque Slovakia), Michal Kulík (šéfkuchár Esterhazy Restaurant Galanta), Števko Mészáros (Chef to Chef Manager Nestlé Professional Slovensko) a prišiel aj Martin Repasky, špecialista kuchár Metro Cash and Carry Slovensko.

Už viem, čo je pocheraj a ďakujem za príjemne strávenú nedeľu, Hornoorešančania… ?