Kuchári varili pre Iskierku na Komárňanských dňoch

Kuchári varili pre Iskierku na Komárňanských dňoch

Príliš veľa negatívneho a smutného je okolo nás… Z takéhoto súdka by som vedel napísať každý deň aj 5 príspevkov, lebo v práci aj mimo nej sa prakticky s ničím iným nestretávam. Ale radšej vám chcem prinášať krajšie správy… Že sa niečo dobré podarilo, že sa niečo príjemné udialo… 🙂

V pondelok som na pozvanie môjho priateľa, šéfkuchára Hotela Európa v Komárne Michala Kulika, prišiel na Komárňanské dni. Michal Kulik je úžasný človek. Celý uplynulý víkend, tri dni varil a ponúkal ľuďom jedlo. Za dobrovoľný príspevok. Výťažok sa rozhodol on a hotel venovať môjmu OZ Štvorlístok deťom, ktoré pomáha chudobným a zdravotne znevýhodneným deťom.

V pondelok sa k nám pridal Martin Repaský, šéfkuchár spol. METRO Slovakia, tiež skvelý človek, zabezpečil suroviny a spolu s Michalom uvarili božskú španielsku paellu. Ľudia iba vyvaľovali oči a utierali slinky… 🙂

Michala aj Martina som spoznal vďaka organizácii Aregala Slovensko – kuchári bez hraníc (je to združenie známych a úspešných kuchárov a šéfkuchárov z celého Slovenska, ktorí pomáhajú ľuďom v núdzi, pri živelných pohromách a ľudských tragédiách, varia pre záchranárov, evakuovaných, utečencov pred vojnou a robia milión ďalších charitatívnych akcií… Podobné združenia existujú po celom svete).

Chcem sa chlapcom veľmi pekne poďakovať, že obetovali svoj voľný čas a urobili veľa ľuďom krajší deň. Veľká vďaka patrí aj vedeniu a majiteľom Europa Hotel & Restaurant Komárno, u ktorých sa tento nápad stretol s veľkým pochopením a podporou.

Aj dobré veci sa dejú na Slovensku a ja som rád, že dobrí ľudia sú aj okolo mňa…